Horaris: dilluns, dimarts i dijous de 9:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.
Dimecres de 9:00h a 18:00h. Divendres de 9:00h a 17:00h.
Notícies

Us mantenim informats

La salut bucodental dels més petits

07/01/2018

Molta gent pensa que les dents i queixals de llet no són importants perquè han de caure.

Però en realitat, és molt important mantenir les peces de llet en bon estat fins que sigui l’edat del recanvi dentari i erupcionin les definitives; ja que les peces temporals compleixen dues funcions molt importants:

1. Mantenir una bona salut de les temporals garanteix que els nens tinguin una bona funció masticatòria i puguin menjar correctament. En canvi, si tenen càries, al menjar poden tenir dolor de les peces afectades i fins i tot infeccions que es manifesten en forma de flegmó. Tot això, farà que no puguin mastegar amb eficàcia i per tant, que no es puguin alimentar correctament.

 

L’altra gran funció de les peces temporals és mantenir l’espai de la dent/queixal definitius que han d’erupcionar.

L’erupció de les peces definitives es produeix segons una cronología pre-determinada i en cas de pèrdua prematura d’ un molar temporal per càries, el seu definitiu no erupcionarà abans d’hora. Quedant així, un espai lliure que pot ser ocupat pels molars del costat que es tradueix en l’aparició d’ una maloclusió que no ve determinada genèticament i que és evitable.

Per tots aquests motius és molt important mantenir uns hàbits d'higiene bucodental correctes així com fer una revisió al dentista un cop l’any per detectar de forma precoç qualsevol patologia (ja sigui càries o maloclusió).