Horaris: dilluns, dimarts i dijous de 9:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.
Dimecres de 9:00h a 18:00h. Divendres de 9:00h a 17:00h.
TRACTAMENTS

Solucions adaptades a cada necessitat

TRACTAMENTS

Cirurgia bucal

La cirurgia bucal és l’especialitat de l’odontologia dedicada al diagnòstic i tractament quirúrgic de les alteracions que afecten a les dents, genives, maxil·lars i teixits tous de la boca. Requereix d’una habilitat manual i coneixements mèdics molt importants, fet que fa necessària una formació postgraduada específica.

Quan és necessari treure els queixals del seny?

La indicació més freqüent per fer l’extracció del queixal del seny o cordals és l’absència d’espai a la mandíbula o el maxil·lar superior per la seva correcta erupció.

Altres indicacions són la seva orientació anòmala que pot produir lesions a les dents veïnes o bé en aquelles situacions on dificulta una higiene bucal correcta facilitant l’aparició de càries.

La posició dels queixals del seny pot causar també problemes d’inflamació a la geniva degut a un procés d’erupció incomplert, fet que afavoreix la inflamació crònica de la geniva al voltant del cordal.

Què fer amb un ullal inclòs?

Els ullals són dents molt importants a la boca per ser dents molt fortes i per guiar els moviments de la mandíbula. L’extracció d’un ullal inclòs s’ha de considerar com l’última alternativa de tractament quan la resta d’opcions no pot conseguir la seva correcta erupció.

Generalment el tractament més adient i lògic és una fenestració de l’ullal inclòs fet que permet alliberar i visualitzar l’ullal per tal que l’ortodoncista fixi un bràqueti el pugui col·locar a la seva posició ideal.

Quan fer una biòpsia?

Els tumors benignes i les lesions premalignes també és possible trobar-les a la boca. És molt important realitzar revisions anuals al’odontòleg per detectar la seva presència de manera precoç ja que normalment no causen cap molèstia al pacient. Els tumors benignes no són cancerosos i les lesions premalignes tampoc encara que tenen la capacitat de malignitzar. El tractament habitual és la seva extirpació total o parcial mitjançant una biòpsia i posterior anàlisi al laboratori d’anatomopatologia per confirmar la seva benignitat.

Quan treure un quist dental?

El quist d’origen dental acostuma a originar-se a partir d’infeccions cròniques en dents trencades o bé en dents que han quedat retingudes dins dels ossos maxil·lars. En aquelles situacions on el quist no respón al tractament conservador o bé posa en risc una estructura anatòmica veïna està indicat la seva exèresi. La intervenció quirúrgica per eliminar el quist dental assegura la curació complerta del procés i es realitza sota anestèsia local.

Sempre hem de fer la biòpsia i posterior estudi anatomopatològic per confirmar el seu origen.