Horaris: dilluns, dimarts i dijous de 9:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.
Dimecres de 9:00h a 18:00h. Divendres de 9:00h a 17:00h.
TRACTAMENTS

Solucions adaptades a cada necessitat

TRACTAMENTS

Endodòncia

Què es una endodòncia?

L’endodòncia és el tractament que popularment es coneix com a “desvitalitzar” una dent. Consisteix en la neteja i desinfecció del sistema de conductes presents al’interior de les dents en aquelles situacions on la polpa (conjunt de vasos i nervis) ha patit una lesió irreversible.

Hi ha moltes causes que poden fer necessària l’endodòncia d’una dent, sent les més conegudes la càries, els traumatismes, el desgast de les dents per bruxisme, les fisures i les infeccions de la geniva.

La lesió irreversible de la polpa pot provocar en ocasions dolor important, infeccions i fins i tot flegmons a la cara i el coll. El tractament més conservador de totes aquestes infeccions que tenen com a origen les dents és l’endodòncia. Només a partir d’una correcta identificació, neteja i desinfecció dels conductes contaminats podem afavorir la curació i conservar la dent.

Com ho fem?

Sens dubte podem afirmar que un dels tractaments més complexes en odontologia el representa la endodòncia degut a la dificultat d’accés i la complexa anatomía interior de les dents. Per garantitzar el millor tractament possible disposem de diferents sistemes de magnificació, entre ells el sofisticat microscopi operatori. L’aplicació del microscopi ha suposat una gran revolució en el món de la endodòncia. Permet una notable millora en la visualització de la dent i del seu sistema de conductes, fet que ens permet treballar amb molta precisió millorant el pronòstic del nostre tractament.

En ocasions les càries profundes no han provocat una lesió irreversible de la polpa, fet que ens permet aplicar moderns biomaterials a l’interior de la dent que estimulen la reparació i protecció de la polpa. Aquest tractament representa el màxim exponent en odontologia conservadora i regenerativa donat que davant d’una lesió per càries que afecta a la polpa podem preservar la vitalitat de la dent.