Horaris: dilluns, dimarts i dijous de 9:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h.
Dimecres de 9:00h a 18:00h. Divendres de 9:00h a 17:00h.
TRACTAMENTS

Solucions adaptades a cada necessitat

TRACTAMENTS

Periodòncia

Què és la periodòncia?

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que diagnostica i tracta les malalties que afecten als teixits que envolten i subjecten les dents (geniva i ossos maxil·lars). Les malalties periodontals més freqüents són la GINGIVITIS i la PERIODONTITS (amb freqüència coneguda com “PIORREA”).

Són malalties de causa infecciosa, és a dir, estan causades per bactèries que tots tenim a la boca, al voltant de les dents, i que si no eliminem de manera eficaç, proliferen i poden arribar a introduir-se a l’interior de les genives on aquestes bactèries no són accessibles al raspallat.

Què és la gingivitis?

La gingivitis és una inflamació de les genives, on aquestes augmenten de tamany, canvien de color i sagnen amb facilitat, ja pot ser de forma espontània, al mastegar determinats aliments o durant el raspallat.

La gingivitis és reversible, però requereix tractament odontològic per solucionar-se. Habitualment és suficient amb una higiene bucal realitzada per una higienista o odontòleg i uns correctes hàbits d’higiene bucal diaris (raspallat i glopeig amb col·lutori). Cal tenir present que una geniva sana no sagna.

Què és la periodontitis?

La peridontitis es caracteritza per una destrucció òssia al voltant de la dent de manera indolora, i ocasiona finalment la pèrdua de les dents si no es tracta a temps.

S’ha demostrat que hi ha una predisposició genètica a patir aquesta malaltia (és la resistència de l’individu a la malatia) i una sèrie de factors que influeixen en la seva evolució: hàbits higiènics, tabac, estrès, diabetis mal controlades, embaràs…

La periodontitis és una malaltia, per tant, no es tracta d’un procés natural d’envelliment, en el que no hi podem fer res. Afecta a 3 de cada 4 adults i és la primera causa de pèrdua de dents (per davant de la càries).

Tractament

Es pot aturar l’evolució de la malaltia amb tractament, però és molt difícil recuperar l’os perdut, per tant, és molt important diagnosticar-la el més aviat possible.

El tractament es basa en l’eliminació del carrall i la desinfecció mecànica amb instruments manuals i ultrasònics. Aquest tractament no és doloròs ja que es realitza amb anestèssia local.

Després del tractament és molt important que el pacient tingui un bon hàbit d’higiene bucodental i acudeixi a les revisions i visites periòdiques que se li recomanaran.